Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Sign In with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID

Categories

We have migrated to a new platform! Please note that you will need to reset your password to log in (your credentials are still in-tact though). Please contact lee@programmersheaven.com if you have questions.
Welcome to the new platform of Programmer's Heaven! We apologize for the inconvenience caused, if you visited us from a broken link of the previous version. The main reason to move to a new platform is to provide more effective and collaborative experience to you all. Please feel free to experience the new platform and use its exciting features. Contact us for any issue that you need to get clarified. We are more than happy to help you.

oc4j-island:default_island, ajp-host:-missing-, ajp-port:-missing-

jadeite100jadeite100 Posts: 13Member
Hi All:

I installed oracle report server 10.1.2.02
I tried the following url and it display the page properly that ask Test run Job:
http://xxx/reports/rwwebservice?operation=runJob

When I tried the url:
http://xxx/reports/rwservlet/showJobs?server=rep_xxx_oracleas3
It is suppose to redirect me to an url to login.
It did the first time. I was able to login using the id:orcladmin.
It gave me the page Report Server Queue Status.
Please note, my oracle report server is installed on windows 2000 SP4 in a vmware guest operating system workstation 6.5.1. I have internet connection in my guest operating system and I am trying the url inside
the guesting operating system.
But after I restart the operating system when I tried the url http://xxx/reports/rwservlet/showJobs?server=rep_xxx_oracleas3, it try to redirect me to the login page:

New url:
http://xxx:7777/pls/orasso/orasso.wwsso_app_admin.ls_login?Site2pstoreToken=v1.4~E5DE4992~5CFF563A653986204B9B04019AE4D129CF0BB1A298D032A11FDF68ACD637E48672F62C4B6E8A048E4C55BFBB01AF2F93CB1065AE73753291E19C8CF7FCD1DDF1D52C1D525F9A107176E14356A4815260A8B856690E26B59ACCD09C6A1DB666807227D7870A4D15DFD9CBA473EAEF0F0001B8A44C8B683138B240C6A8CC44D730DB090B330C1057E39715ECC56E5395B6F89EDC185287720F00DECCF03E796F20470A1732CB419AF416475AFCA066946B655BA5CD8425CC4BD478FA2BCF44AC58

But I get the following error on the page.
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, you@your.address and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.



Oracle-Application-Server-10g/10.1.2.0.2 Oracle-HTTP-Server Server at xxx Port 7777Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, you@your.address and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.



--------------------------------------------------------------------------------

Oracle-Application-Server-10g/10.1.2.0.2 Oracle-HTTP-Server Server at xxx Port 7777


More information about this error may be available in the server error log.

Here is the contents of my apache server log
C:OraHome_3ApacheApachelogserror_log.1249732800:
[Sat Aug 08 09:47:38 2009] [error] [client 192.168.2.136] [ecid: 1249739258:192.168.2.136:2768:3016:1,0] MOD_OC4J_0013: Failed to call destination: OC4J_BI_Forms's service() to service the request.
[Sat Aug 08 09:47:50 2009] [error] MOD_OC4J_0191: Missing information from OC4J notification. ias-cluster:C_192.168.2.136.910040.121a94bcb04.-8000, ias-instance:jadeite1000.xxx, hostname:xxx, opmnid:18677962, oc4j-instance:home, oc4j-island:default_island, ajp-host:-missing-, ajp-port:-missing-

C:OraHome_3j2eehomeloghome_default_island_1server.txt
09/08/08 10:10:47 Published an event: C_192.168.2.136.910040.121a94bcb04.-8000#jadeite1000.xxx#18677962#D#home#default_island&xxx&HTTP:xxx#12503&RMI:xxx#12403&JMS:xxx#12603

How can I tell what version of Oracle report server did I installed. Is there a command I can run to give me feedback what version of oracle report server.

Any hint or help will be greatly appreciated.

Yours,

Frustrated.

Comments

  • nene510nene510 Posts: 2Member
    I support Oracle Application Server. I'm not exactly sure where your problem is but you might want to check if there's a ajp port conflict. You can find your ajp port setting at $OH/opmn/config/opmn.xml. Search for ajp. Then check if your box is using that port or just try another port number and restart your app srv.

    Sat Aug 08 09:47:50 2009] [error] MOD_OC4J_0191: Missing information from OC4J notification. ias-cluster:C_192.168.2.136.910040.121a94bcb04.-8000, ias-instance:jadeite1000.xxx, hostname:xxx, opmnid:18677962, oc4j-instance:home, oc4j-island:default_island, ajp-host:-missing-, ajp-port:-missing-

    MOD_OC4J_0191
    If OracleAS 10.1.3 has been integrated with OracleAS 10.1.2 the OPMN / ONS will invoke a ping request via the 10.1.2 HTTP Server to check on the availability of the 10.1.3 OC4J instances. The ping request will only succeed if the default-web-site protocol is set to ajp.

    The error - MOD_OC4J_0191 - occurs because the OracleAS 10.1.3 default instance - typically labelled Home - has default-web-site protocol set to HTTP. The Home OC4J instance by default has this protocol set to be HTTP as it is this instance which typically hosts the OracleAS 10.1.3 ascontrol application. The error is harmless and can be ignored.


    Also,
    Try this:
    Edit your $OH/opmn/conf/opmn.xml (Just change the protocol from http to ajp

    from

    To


    Run the update config for command for opmn.xml if you're not using the asconsole.

    You can find your version number defined in the $OH/config/ias.properties set in the Version variable.

    Always take a backup before making changes. You won't regret it.

    Good luck.
  • jadeite100jadeite100 Posts: 13Member
    Hi:

    Thank you for the quick reply!!!! And thank for your help!!!
    In your reply " Then check if your box is using that port or just try another port number and restart your app srv."
    How can I check what port number is my box using.

    In your reply "If OracleAS 10.1.3 has been integrated with OracleAS 10.1.2 the OPMN / ONS will invoke a ping request via the 10.1.2 HTTP Server to check on the availability of the 10.1.3 OC4J instances. The ping request will only succeed if the default-web-site protocol is set to ajp."

    How do I ping a request via the 10.1.2 HTTP server to check on the avilability of the 10.1.3 OC4J instances.

    I checked my opmn.xml file I cannot find this tag:


    Here is my opmn.xml:
    <?xml version = '1.0' encoding = 'UTF-8'?>















































































































































































































    Thank for your help!!
    Yours,

    Frustrated
  • jadeite100jadeite100 Posts: 13Member
    Hi:

    Thank you for your help!!!!
    Really appreciated it!!!!
    I am attaching my ias.properties file.
    I know I am asking a lot of questions but I am very new to oracle report.

    Is there a way to start and stop the oc4j server in C:OraHome_3j2eehome

    I donot see any bin directory in home.
    Normal standalone oc4j server has bin directory that contains the startup and shutdown command file.

    Are there any more files you need to determine what the problem is?

    Thank You.

    Yours,

    Frustrated
  • jadeite100jadeite100 Posts: 13Member
    Hi:

    Thank you for your help once again!!
    You have the following reply to my question:"Run the update config for command for opmn.xml if you're not using the asconsole".

    Can you please tell me how to do this?

    Also, I google on the internet and I found this command. I hope this helps?:
    C:OraHome_3opmnin>opmnctl status

    Processes in Instance: jadeite1000.xxx
    -------------------+--------------------+---------+---------
    ias-component | process-type | pid | status
    -------------------+--------------------+---------+---------
    DSA | DSA | N/A | Down
    LogLoader | logloaderd | N/A | Down
    dcm-daemon | dcm-daemon | N/A | Down
    OC4J | home | 4048 | Alive
    OC4J | OC4J_BI_Forms | 784 | Alive
    WebCache | WebCache | 2020 | Alive
    WebCache | WebCacheAdmin | 2012 | Alive
    HTTP_Server | HTTP_Server | 2048 | Alive

    Yours,

    Frustrated
  • jadeite100jadeite100 Posts: 13Member
    Hi:

    I found something interesting.
    I run my oracle database and oracle report server in a vmware guesting operating system running on windows 2000 serve sp4.
    I have different versions of vmware depending on the date.
    The latest version have the above server error.
    Before the latest version I didnot have the above server error when I did the following:

    I went to the following url:
    http://xxx/reports/rwservlet/showJobs?server=rep_xxx_oracleas3

    and it redirects to a login page.
    But when I tried to login using the id:orcladmin it tells me the password for the id has expired. So I login into the userid ORASSO.
    And ran the following command:
    execute WWSSO_OID_INTEGRATION.reset_passwd('ORCLADMIN',null,'mychau1');

    Than I was able to login using the id:ORCLADMIN.
    Before I did this change of the orcladmin 's password.
    When I run the opmnctl status, I get the following:
    C:OraHome_3opmnin>opmnctl status

    Processes in Instance: jadeite1000.xxx
    -------------------+--------------------+---------+---------
    ias-component | process-type | pid | status
    -------------------+--------------------+---------+---------
    DSA | DSA | N/A | Down
    LogLoader | logloaderd | N/A | Down
    dcm-daemon | dcm-daemon | N/A | Down
    OC4J | home | 0 | NONE
    OC4J | OC4J_BI_Forms | 0 | NONE
    WebCache | WebCache | 1948 | Alive
    WebCache | WebCacheAdmin | 1696 | Alive
    HTTP_Server | HTTP_Server | 980 | Alive

    After the change of the password for the id:orcladmin and after rebooting the computer, I get the following:
    C:OraHome_3opmnin>opmnctl status

    Processes in Instance: jadeite1000.xxx
    -------------------+--------------------+---------+---------
    ias-component | process-type | pid | status
    -------------------+--------------------+---------+---------
    DSA | DSA | N/A | Down
    LogLoader | logloaderd | N/A | Down
    dcm-daemon | dcm-daemon | N/A | Down
    OC4J | home | 4048 | Alive
    OC4J | OC4J_BI_Forms | 784 | Alive
    WebCache | WebCache | 2020 | Alive
    WebCache | WebCacheAdmin | 2012 | Alive
    HTTP_Server | HTTP_Server | 2048 | Alive



    Basically HOME AND OC4J_BI_FORMS ARE NOW BOTH ALIVE AND BEFORE THEY WERE NOT ALIVE.

    Thank You for your help!!!!
    Yours,

    Frustrated.
  • jadeite100jadeite100 Posts: 13Member
    Hi:

    Thank you for your help!!
    I also did comparison of the original and new ias.properties and the opmn.xml file and it shows no change.
    Can you please tell me where the files are related to the
    process_type `home` and `oc4j_bi_forms` so maybe I can check the port number use by them.

    Thank You.
    Yours,

    Frustrated.
  • nene510nene510 Posts: 2Member
    Search for ajp in the opmn.XML file and increase the port range to 200. Make sure not to overlap with the rmi and the other one. Can't remember the name. Do this every where u find ajp.
    Validate and reload the file
    opmnctl validate
    opmnctl reload
    stop and star

    this is something to try. Some of your error messages I've seen when my ports are taken by another app and my oc4j instances don't come up.
Sign In or Register to comment.